null

Εφαρμογές

Καθιστώντας τις επιφάνειες επαφής ενεργές ώστε να εξουδετερώνουν συνεχώς τα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις.

Κάθε μέρα, ερχόμαστε σε επαφή με πάρα πολλές επιφάνειες επαφής. Από τα χερούλια στα μέσα μαζικής μεταφοράς έως τα πόμολα, τα πληκτρολόγια και τα τηλέφωνα, η επαφή είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Δυστυχώς, αυτά τα ίδια αντικείμενα που αγγίζουμε αγγίζονται επίσης και από πολλούς άλλους. Η συχνή επαφή μπορεί να αφήσει μολυσματικούς οργανισμούς σε αυτές τις επιφάνειες, θέτοντας τον επόμενο χρήστη σε κίνδυνο. Αυτοί οι επιβλαβείς οργανισμοί μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες όπως ανοξείδωτο χάλυβα και πλαστικό για μέρες ή ακόμη και μήνες, εξακολουθώντας να αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Και τώρα που γνωρίζετε ότι το 80% των μολυσματικών ασθενειών μεταφέρονται με το άγγιγμα, καταλαβαίνετε ότι καθιστά τον επαρκή και σχολαστικό καθαρισμό των επιφανειών απαραίτητη ενέργεια. Ωστόσο, ο καθαρισμός των επιφανειών είναι μόνο μέρος της λύσης. Ακόμα και το αυστηρό πλύσιμο των χεριών και τα πρωτόκολλα απολύμανσης που συνιστώνται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας ή τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν επαρκούν για την πρόληψη λοιμώξεων στα νοσοκομεία. Αυτό που χρειάζεται είναι μια επιφάνεια αφής που θα εξοντώνει συνεχώς τα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις και ασθένειες. Στο παρελθόν, δοκιμάστηκαν επικαλύψεις που περιείχαν ασήμι και βρέθηκαν ανεπαρκείς, καθώς προστατεύουν μόνο το ίδιο το προϊόν και όχι τα άτομα που τα χρησιμοποιεί.

Τώρα, μια νέα κατηγορία υλικών επιφάνειας επαφής είναι διαθέσιμα: ο αντιμικροβιακός χαλκός. Είναι το μόνο στερεό υλικό επιφάνειας αφής που επιτρέπεται για τις απαιτήσεις της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ. Ο αντιμικροβιακός χαλκός είναι το πιο αποτελεσματικό αντιμικροβιακό υλικό επιφάνειας αφής, εξουδετερώνοντας περισσότερο από το 99,9% των βακτηρίων εντός δύο ωρών από την έκθεση τους. Κανένα άλλο υλικό, όπως οι επικαλύψεις που περιέχουν ασήμι, δεν είναι παραπλήσιο .

Οι έγκριτες επιστημονικές ανακοινώσεις δείχνουν ότι ο αντιμικροβιακός χαλκός είναι αποτελεσματικός κατά των βακτηρίων, ιών, μυκήτων και μούχλας, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκο (MRSA), Γρίπη H1N1), Νοροϊός, Κορωνοϊός, Κλωστηρίδιο το δύσκολο και ανθεκτικός στη βανκομυκίνη εντερόκοκκος (VRE).

Περαιτέρω εργασίες έχουν δείξει ότι ο αντιμικροβιακός χαλκός υπερτερεί υπό κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος σε επιφάνειες που περιέχουν ασήμι.

Η κλινική έρευνα έχει δείξει τη σημαντική και τη συνεχή δραστηριότητα του χαλκού και κραμάτων τουν στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Η μελέτη σε μία γεμάτη ιατρική πτέρυγα στο Selly Oak Hospital του Ηνωμένου Βασιλείου, έδειξε μείωση 90-100% στη μόλυνση σε αντιμικροβιακές επιφάνειες χαλκού σε σύγκριση με επιφάνειες που είναι κατασκευασμένες με συμβατικά υλικά.

Μια πολυκεντρική μελέτη των ΗΠΑ έδειξε μια μέση μείωση της βακτηριακής μόλυνσης κατά 83%  σε επιφάνειες αντιμικροβιακού χαλκού κοντά στους ασθενείς σε σύγκριση με τις τυπικές επιφάνειες σε Μ.Ε.Θ.6. Η μελέτη ανέφερε σχετική μείωση των λοιμώξεων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη (HCAI) κατά 58% .

Οι αντιμικροβιακές επιφάνειες χαλκού αποτελούν συμπλήρωμα και όχι υποκατάστατο των τυπικών πρακτικών για τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από Αντιμικροβιακό Χαλκό, είναι ένα συμπληρωματικό και όχι υποκατάστατο μέτρο, στις συνήθεις πρακτικές ελέγχου λοιμώξεων. Είναι σημαντικό ότι οι τρέχουσες πρακτικές υγιεινής πρέπει να συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών αφής.
Health Protection Agency (Οργανισμός Πρστασίας Υγείας), ΗΒ
``Σε σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες (π.χ. πάγκοι από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικά μπολ): ο ιός της γρίπης μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 72 ώρες αλλά σε πληθυσμούς ικανούς να αποτελέσουν απειλή μόλυνσης για μόνο 24 ώρες.``

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

    Κέντρο επικοινωνίας

    Συχνές Ερωτήσεις