null

Εφαρμογές

 

Νοσοκομεία

Νοσοκομεία

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο American Medical Association Journal, το 51% των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 75 χώρες αναπτύσσει ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, γεγονός που διπλασιάζει την πιθανότητα θανάτου τους σε σύγκριση με άλλους ασθενείς. Είναι ανησυχητικό ότι το 80% των ενδονοσοκομειακών αυτών λοιμώξεων μεταδίδονται μέσω της επαφής, καθώς οι επιφάνειες στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ιδιαίτερα μολυσμένες και αγγίζονται συχνά από ασθενείς, οικογένειες, ιατρικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου. Συμπληρωματικά προς την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τον έλεγχο των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων του πλυσίματος των χεριών και της συχνής απολύμανσης των επιφανειών, οι επιφάνειες αφής αντιμικροβιακού χαλκού μπορούν να προσφέρουν μία επιπλέον γραμμή άμυνας ενάντια στις μολύνσεις, σκοτώνοντας τα μικρόβια ακριβώς εκεί που βρίσκονται, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων μέσω των μολυσμένων επιφανειών. Ο Αντιμικροβιακός Χαλκός μπορεί να εφαρμοστεί σε χερούλια πορτών και παραθύρων, χειρολαβές, προσκέφαλα, δίσκους, και ιατρικό εξοπλισμό.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Οι πιο συχνά αγγιζόμενες επιφάνειες – όπως είναι οι κουπαστές στα κρεβάτια, οι λαβές των θυρών και οι βρύσες – μπορούν να κατασκευαστούν από αντιμικροβιακό χαλκό, ο οποίος εξαλείφει τα μικρόβια 24/7 μεταξύ των τακτικών καθαρισμών. Τα προϊόντα από χαλκό δεν φθείρονται – όπως οι επιστρώσεις η άλλου τύπου επιφάνειες – και συνεχίζουν να διατηρούν τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες μακροχρόνια.

Οι υπάρχουσες υποδομές σε μια ξενοδοχειακή μονάδα που άπτονται της υγιεινής και της ευεξίας των πελάτων (π.χ. spa, γυμναστήρια, χώροι μη καπνιζόντων, κ.λ.π.)  αξιοποιούνται και ενισχύονται με την τοποθέτηση  αντικείμενων αντιμικροβιακού χαλκού, τόσο σε κοινοχρήστους χώρους, όσο και σε δωμάτια της μονάδας, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο ξενοδοχείο.

Σχολεία και Δημόσια Κτίρια

Σχολεία και Δημόσια Κτίρια

Λόγω του μεγάλου πλήθους που χρησιμοποιεί τους εκπαιδευτικούς και δημόσιους χώρους, την πληθώρα των μολυσμένων επιφανειών και τη συχνή απουσία καθαριότητας, τα μέρη αυτά είναι ιδανικά για την εξάπλωση μολυσματικών μικροβίων που αντιστέκονται στην αντιβίωση (π.χ. E.Coli O157, influenza) και μπορούν να επιβιώσουν για μέρες, ακόμα και μήνες, καθώς κανένα απολυμαντικό ή κράμα ασημιού δεν μπορεί να τα εξουδετερώσει σε διαρκή βάση. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι παιδικές λοιμώξεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς συχνά μεταδίδονται μέσω της επαφής των χεριών των παιδιών με επιφάνειες τραπεζιών, βρύσες, καλύμματα τουαλέτας και χερούλια. Με τις επικίνδυνες επιδημίες να αυξάνονται ανησυχητικά παγκοσμίως, οι επιφάνειες αφής Αντιμικροβιακού Χαλκού μπορούν να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που προκαλούνται από παθογόνα μικρόβια σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι επιφάνειες αφής στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι άριστες δεξαμενές μολυσματικών μικροβίων, εξαιτίας της έλλειψης χώρου και του μεγάλου συνωστισμού. Συνεπώς, οι λοιμώδεις επιδημίες μπορούν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις μέσω της ταχύτατης μετάδοσής τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκτός από τις επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, οι μολυσμένες επιφάνειες των δημόσιων συγκοινωνιών μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγικότητα και τα ποσοστά απουσίας από την εργασία, και κατ’ επέκταση να οδηγήσουν σε μείωση του αριθμού των επιβατών στις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι χειρολαβές και άλλες επιφάνειες αφής από Αντιμικροβιακό Χαλκό μπορούν να προστατεύσουν τους πολίτες από επιβλαβείς οργανισμούς που επιβιώνουν για μήνες στις επιφάνειες των σιδηροδρόμων και των λεωφορείων, που τυπικά είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.

Εστίαση και εμπορικά καταστήματα

Εστίαση και εμπορικά καταστήματα

Οι επιφάνειες αφής σε χώρους εστίασης και εμπορικών καταστημάτων – ειδικά σε χώρες με εύκρατο κλίμα – μπορούν να αναπτύξουν μολυσματικά παθογόνα που ευθύνονται για τροφικές δηλητηριάσεις (π.χ. campylobacter, E.coli O157, Listeria monocytogenes) ή άλλες σοβαρές παθήσεις με σχετικά υψηλό κίνδυνο νοσηλείας ή και θανάτου. Με δεδομένο ότι τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε αρκετά εκατομμύρια μέσα σε 8 ώρες, ο Αντιμικροβιακός Χαλκός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις κατάλληλες επιφάνειες, όπως οι πάγκοι ξηράς προετοιμασίας φαγητού, τα χερούλια πορτών, προκειμένου να σκοτώσει τα λοιμώδη μικρόβια. Η χρήση χαλκού βοηθάει στη δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος, εξουδετερώνοντας επικίνδυνους οργανισμούς μέσα σε δύο ώρες έκθεσής, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της μετάδοσης μολύνσεων στους χώρους εστίασης.

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικός εξοπλισμός χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε τακτική βάση και χαρακτηρίζονται από ζεστές, υγρές συνθήκες, που είναι ιδανικές για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Καθώς οι λοιμώξεις από σταφυλόκκοκο (staphylococcus aureus) είναι σε άνοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, και ένα 20-30% του πληθυσμού φέρει το βακτήριο χωρίς να το γνωρίζει, είναι σαφές ότι η καλή υγιεινή και απολύμανση των επιφανειών σε αθλητικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για να αποτρέψουν τις μολύνσεις. Η εφαρμογή αποτελεσματικών επιφανειών αφής από αντιμικροβιακό χαλκό σε αθλητικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση μολύνσεων σε διαρκή βάση, συμπληρωματικά με τις βασικές διαδικασίες καθαρισμού.

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από Αντιμικροβιακό Χαλκό, είναι ένα συμπληρωματικό και όχι υποκατάστατο μέτρο, στις συνήθεις πρακτικές ελέγχου λοιμώξεων. Είναι σημαντικό ότι οι τρέχουσες πρακτικές υγιεινής πρέπει να συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών αφής.
Health Protection Agency (Οργανισμός Πρστασίας Υγείας), ΗΒ
``Σε σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες (π.χ. πάγκοι από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικά μπολ): ο ιός της γρίπης μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 72 ώρες αλλά σε πληθυσμούς ικανούς να αποτελέσουν απειλή μόλυνσης για μόνο 24 ώρες.``

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

    Κέντρο επικοινωνίας

    Συχνές Ερωτήσεις